Cecilia Lindwall, sopran og Ulrich Stærk, Kr. Hyllinge kirke


Begivenhedsdetaljer


Koncerten er en mindekoncert for Timothy Baxter, der døde for nylig. Endvidere er koncerten  en releasekoncert i anledning af Timothy Baxters nyeste CD med kantaten Respice in me, forskellig kammermusik og klavermusik. Koncertprogrammet bliver bl.a. med små klaverstykker, herunder en række uropførelser. Nogle af disse kan høres på den nye CD. Den fremragende sopran Cecilia Lindwall, som synger i kantaten på CDen, skal synge sange og uddrag fra kantaten.

Svenske Cecilia Lindwall er uddannet ved Den Norske Opera i 2001, men
debuterede allerede året før som Musetta i La Bohème. Kort efter afsluttet
uddannelse vandt Cecilia den internationale operakonkurrence, Kammeroper
Schloss Rheinberg, hvilket var med til for alvor at sætte skub i karrieren. Siden 2003 har Cecilia været en del af solistensemblet ved Staatstheater Braunschweig, og i 2007 debuterede hun på Deutsche Opers store scene i Berlin i Carmina Burana. Ved siden af operaen synger Cecilia ofte koncerter, oratorier og messer som Dvoráks Stabat Mater, Beethoven Symphony no. 9, Brahmsʼ Ein Deutsches Requiem og Mozartʼs Requiem.

ULRICH STÆRK hører til eliten blandt skandinaviske pianister med langt over 150 koncerter om året i ind- og udland. Modtager af en række hæderspriser og nomineringer, bl.a. Musikanmelderringens Kunstnerpris, ligesom en række nomineringer indenfor GRAMMY, Årets klassiske udgivelse (DK), Årets klaSSISKE cd (Gramophone/Critic´s Choice), Årets klassiske solo-CD (P2), CD of the Month (Strad Magazin), This Month on Display (Virgin/NY) og mange flere. Han har udgivet et stort antal CDer.

Han  har optrådt med alle danske symfoniorkestre samt Schleswig-Holsteinisches og andre. Derudover er han tilknyttet Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København som Associeret Professor. Gæstelærer ved en række institutioner, konservatorier og operahuse, bl.a. i Paris, Hannover, Oslo, Bergen, Malmö og Göteborg.

Ulrich Stærk har i mange sammenhænge optrådt for medlemmer af det danske Kongehus, både ved officielle lejligheder (Bruxelles, Tinglev) og ved en række arrangementer i f.eks. Fredensborg, Cannes, Ledreborg og København.

Gratis adgang