Demetrios Karamintzas, obo og Galya Kolarova, klaver, Kr. Hyllinge kirke.


Begivenhedsdetaljer


International duo for obo og piano

 

En virtuos duo kommer til Kr. Hyllinge kirke. Demetrios Karamintzas, obo og Galya Kolarova, klaver. Vi kan glæde os til et blandet program med både nyere musik af Komvests komponister og klassiske værker spillet af to særdeles godt sammenspillede kunstnere.

 

Den græsk-amerikanske oboist Demetrios Karamintzas fra Berlin og den bulgarske pianist Galya Kolarova mødtes i 2012 under Musikfest Schloss Wonfurt. De har været sammen sammen som duo lige siden og har spillet bl.a. i Danmark, Tyskland, Schweiz og Israel. De har et stort repertoire og spiller både klassiske komponisters værker og ny musik, herunder værker skrevet til dem.

 

Demetrios Karamintzas

Straks efter at have fået sin kandidatgrad fra The Julliard School blev Demetrios Karamintas 1. obo ved symfoniorkesteret i Jerusalem, hvor har har været i syv år. Han har været meget aktiv med Baremboim-Sagde Foundation og Al Kamandjati musikskolerne i Ramallah og hjalp med at grundlægge det første palæstinensiske ungdomsorkester.
Demetrios har spillet som gæsteoboist med mange orkestre, f.eks. Hamborg Symfoniorkester og Det Skotske Nationalorkester. Han har optrådt i talrige festivaler, både som solist og kammermusiker. I 2011 flyttede han til Berlin. Demetrios Karamintas spiller regelmæssigt i Europa, Nordamerika og Asien. I Berlin har han bygget en musikskole op for især flygtningebørn og har samtidig udviklet sit eget pædagogiske system.

 

Galya Kolarova
Galya Kolarova er født i Bulgarien i 1985 og uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København samt på ”Accademia Musicale Santa Cecilia” i Bergamo, Italien. Hun har vundet mange priser og modtaget en række legater. Hun har deltaget i mesterkurser hos bl.a. Boris Berman, José Ribera og Leif Ove Andsnes; hun har også deltaget i en dokumentarfilm om Pnina Salzman. Galya har været prisvinder i internationale konkurrencer i Norge, Danmark, Italien, Israel og Bulgarien. Galya Kolarova er en travl solist og kammermusiker, som har optrådt over hele verden.

Gratis adgang

PROGRAM
Michael Bønsdorf
(f. 1965)
Simple Impressions of Morning and Evening (2020). Uropførelse.
Claudio Passilongo
(f. 1978)
Canto Notturno (2020) Uropførelse
Ivan Høiberg
(f. 1954)
Nocturne (2014)
Timothy Baxter
1935-2021
Oboe in the Shade
Timothy Baxter
1935-2021
Oboe Triptych (2013)
Francis Poulenc
1899 - 1963
Sonata for Oboe and Piano
William Grant Still
1895 - 1978
Incantation and Dance