Gregers Brinch

Gregers Brinch er oprindelig fra Sønderho på Fanø, men bosat i England. Efter at have set filmen Amadeus af Milos Forman og Peter Schaffer i 1984 besluttede Brinch sig i en alder af 20 til at blive komponist. Efter en periode som selvstuderende med hjælp af sangeren og komponisten Cecil Cope studerede han klaver med Louis Demetrius Alvanis i London, før han drog til Hamborg for at studere komposition med Elmar Lampson og klaver med Alan Newcombe og Ulrike Bauer.

Brinchs brug af vidt forskellige musikalske stilarter beror på hans brede musikalske baggrund: han føler sig ligeså hjemme i blues som i Beethovens musik og den Gregorianske sang.

Hans anvendelse og søgen i dur/mol tonesproget bliver gang på gang genoplivet i nye nuancer i både melodi og harmoni, som forstås af den ulærde lytter uden at blive let musik. Både natur og drama giver ham inspiration, men det er især hans studium af intervaller, som har ført ham til hans helt egen stemme som komponist.

Et centralt emne i mange af hans værker er Menneskerettigheder og Holocaust[1].

Der gik 18 år, før “Lieder aus Leid” 13 sange for sopran, baryton og klaver blev uropført i Hannover i Maj 2012 af Jardena Flueckiger, Jonathan dela Paz Zaens og Stéphan Aubé[2]. Ligeledes har han komponeret et værk af større omfang til hele Halfdan Rasmussens digtsamling Forventning.

Han er arrangør af ICS International Concert Series i London siden 2014 og har fået adskillige CDer udgivet både i USA og i England, hvoraf den sidste Claudio Records Kåverdalen er udkommet i nov. 2015.

Komponistforening