Michael Bønsdorf

Jeg kommer fra en musikalsk familie, hvor min far var violinist og med til at grundlægge Odense Symfoniorkester (Odense Byorkester) i 1945/1946. Som ni-årig begyndte jeg at spille violin på Rudolf Steiner-skolen i Odense. Jeg skiftede i 13-års alderen til trompet og fik undervisning af trompetist i Odense Symfoniorkester, Tonny Eliasen. Som 16-årig blev klaveret mit hovedinstrument.

Efter HF-eksamen begyndte jeg i 1989 på Musikvidenskabeligt Institut på Aalborg Universitet, hvorfra jeg blev Cand.phil. i musikvidenskab 1995 med specialeemnet “Maurice Ravels Instrumentation”.

Parallelt med universitetsuddannelsen har jeg modtaget teori- og kompositionsundervisning hos komponisten Svend Christiansen (1990-92). I 2011-2012 var jeg elev hos komponisten Svend Hvidtfelt Nielsen og fra 2012 til 2013 hos komponisten Niels Marthinsen. Ellers er jeg autodidakt som komponist. Jeg er medlem af Dansk Komponist Forening og Komponistforeningen KomVest.

Min musik er kendetegnet af en formmæssig klarhed og et polystilistisk udtryk. Brugen af gennemgående temaer og malende melodiske fraser giver min musik et blomstrende og poetisk udtryk.
Fransk musik inspirerer mig meget. Udover komponisten Francis Poulenc, der har meget stor betydning for mig, er de store inspirationskilder: J.S. Bach, Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie, Darius Milhaud, Sergey Prokofiev, Igor Stravinsky, Kurt Weill, Arnold Schönberg, Béla Bartók, William Walton, Paul Hindemith, Knudåge Riisager, Niels Viggo Bentzon, Poul Ruders og Burt Bacharach.

Jeg har bl.a. haft uropførelser/opførelser i NUT (Nordjyske Unge Tonekunstnere), Danmarks Radio, Den Anden Opera, Hofteatret, Det Fynske Musikkonservatorium, Rundetaarns koncertsal ( Ars Nova workshop), Musikhistorisk Museum, Kulturcentret Assistens, Christianskirken, Vor Frelser Kirke, Holmens Kirke og Marmorkirken, i Gent (Belgien), på Nationalmuseet, i musikforeningerne Ny musik i Birkerød, Ny Musik i Frederikshavn samt på festivalen Aalborg Opendays 2011 og Aalborg Kulturnat 2011.

Jeg har modtaget forskellige legater gennem årene, bl.a. et to-årigt igangsætningsstipendium fra Statens Kunstfond, et fire måneders arbejdsophold i Statens Kunstfonds kunstnerbolig i Cité Internationale des Arts i Paris og en måneds arbejdsophold som komponist i Athen, på et stipendium fra Veluxfonden i samarbejde med Det Danske Institut i Athen. Jeg arbejder i øjeblikket på en bestilling til et nyt værk for sopran og fløjte til duoen inDuo bestående af sopran Sofie Elkjær Jensen og fløjtenist Isabella Hübener, betalt af Statens Kunstfond, samt en bestilling på en strygekvintet fra ensemblet Wiener Kammersymphonie fra Wien Østrig. Michael Bønsdorf har til dato primært skrevet kammer- og kormusik.

Komponistforening