Per Drud Nielsen

Per Drud Nielsen er født i Odense i 1950. Han er uddannet i musikvidenskab ved Århus Universitet og var i mange år tilknyttet musikuddannelsen ved Aalborg Universitet.

Per Drud Nielsen har – især gennem de seneste 15 år – været en flittig korkomponist og har tonesat tekster af både danske, engelske og italienske digtere. Dertil kommer hans talrige korarrangementer af viser og sange fra især de nordiske og de baltiske lande.

Siden 2005 er et antal af hans kompositioner – især kompositioner for blandet kor – blevet udgivet hos Edition Wilhelm Hansen.

Per Drud Nielsens kormusik bevæger sig inden for en ’nænsomt moderniseret’ dur/mol-tonalitet, men inddrager også gerne pentatonik og heltoneskala-baseret melodik. Hans musik er altid garant for en både ekspressiv og sangbar melodiføring, og den forener en nærhed til ordenes egne rytmer med et musikalsk-organisk flow.

Blandt Per Drud Nielsens seneste værker for blandet kor er:

”Landsby” baseret på Mette Moestrups digt af samme navn (2014/15)
”Liber Facierum” – en samling facebooksange (2014)
”A Christina Rossetti Song Book” (2013)
”Tre motetter til kærligheden” – baseret på Paulus-tekster (2012)

En version for pigekor af værket ”Landsby” vandt i 2014 en komponistkonkurrence udskrevet af Nordjysk Pigekor i forbindelse med korets 50 års jubilæum.

Et udvalg af Per Drud Nielsens korværker er indspillet af Det Fynske Kammerkor og Alice Granum på cd’en ”som sommerdug” (Exlibris 2015).

Per Drud Nielsen kan besøges på sin hjemmeside www.perdrudnielsen.dk

Komponistforening